Terugblik 3e energieavond 11 oktober jl.

donderdag 26 oktober 2023

Impressie 11 oktober

Energietransitie

Op 11 oktober jl. vond onze 3e informatieavond plaats over de energietransitie.

Deze avond over vergunningen was een afsluiting van een serie van drie. Het aantal aanwezigen was beperkt, maar degenen die aanwezig waren, waren zeer geïnteresseerd en hadden veel vragen.

De presentatie van ‘Erfgoed Leiden en omstreken’ werd uitgevoerd door senior adviseur Rients-Anne Slotema en zijn collega Lucas Veldmaat.

Zij hadden een zeer heldere, verzorgde en praktische presentatie met veel aanwijzingen voor aanvragers.  
Klik hier voor de presentatie.  

De presentatie bestond uit drie delen: 1. Welke vormen van ‘bescherming’ zijn er in onze wijk?; 2. Hoe werkt een vergunningentraject?  en 3. Wat kan er allemaal? 

Met duidelijke verwijzingen/links naar relevante bronnen werd in de presentatie de gehele procedure van het aanvragen van een vergunning bij de gemeente besproken.

Erfgoed Leiden en omstreken is ook voor onze wijkbewoners individueel een goede, servicegerichte bron.   “Jullie kunnen altijd bellen en mailen met individuele vragen,” aldus Rients-Anne Slotema.

Contactgegevens en nuttige links staan op de laatste dia van de presentatie.

Na de informatieavonden over energiebesparing & het isoleren van woningen en zonnepanelen & warmtepompen en deze laatste avond over vergunningen sluiten we deze serie van drie informatieavonden over de energietransitie af.

Elders op onze website vindt u de informatie over de eerste twee avonden en informatie over wat onze wijk-energiecoaches Ben & Neal voor u kunnen betekenen.

Nieuwsbrief