Nieuws

Energietransitie, Help! Hoe bespaar ik energie?woensdag 31 augustus 2022
Energietransitie

Door de torenhoge gas- en stroomprijzen en de oorlog in Oekraïne vragen veel mensen zich af hoe ze minder gas kunnen gebruiken, zeker nu de winter er weer aankomt. Wijkambassadeur Neal van Duijn en Ben Vroom nodigen u, samen met het wijkcomité, uit voor de thema-avond ‘Help – hoe bespaar ik energie?’ op 19 oktober a.s. op locatie Speeltuinvereniging Zuiderkwartier.

Lees meer
Nieuwe website Wijkcomitémaandag 29 augustus 2022
Communicatie

Medewijkbewoner en IT-specialist Erwin Smit (erwin.smit@gmail.com en www.erwinsmit.com ) heeft belangeloos voor het wijkcomité een nieuwe website vormgegeven.

Buurtborrelmaandag 29 augustus 2022
Communicatie

Op vrijdag 2 september a.s. vindt vanaf 17:00 uur onze jaarlijkse Buurtborrel plaats. De locatie is ook dit jaar de Speeltuin Zuiderkwartier, Anjelierstraat 5. Onder het genot van een gratis drankje en hapje kunnen we elkaar ontmoeten, weer bijpraten, initiatieven ontplooien en hopelijk genieten van het mooie weer. Tevens zal het wijkcomité enkele activiteiten voor het najaar en de winter toelichten.

Onderzoek Fietsrotonde 2022maandag 29 augustus 2022
Verkeersveiligheid

Even kort de stand van zaken vanuit het Wijkcomité: Op 30 juni jl. zijn er drie trilsensoren geplaatst bij nummers 17, 30 en 36 van de Staalwijkstraat.

Ouderenactiviteit 2022maandag 29 augustus 2022
Communicatie

Op woensdag 7 september a.s. tussen half elf en half één organiseert het wijkcomité een activiteitenochtend voor ouderen uit de wijk, die plaatsvindt op de locatie Speeltuin Zuiderkwartier, Anjelierstraat 5. Er wordt koffie/thee geschonken en onder meer Jeu de Boules gespeeld en gesjoeld. Zie ook de affiches bij de Speeltuin en de BOP in de Herenstraat, waar je kunt intekenen op de deelnemerslijst.

Fietsparkeren in Staalwijkdonderdag 25 augustus 2022
(fiets-)parkeren

Het Wijkcomité heeft door middel van een werkgroep in kaart gebracht waar knelpunten zijn en waar aanvullende fiets-parkeer-faciliteiten noodzakelijk zijn. Het eindverslag van ons vooronderzoek is intussen doorgeleid naar de afdeling Verkeer. Met deze afdeling zal nader worden overlegd over waar aanvullende fietsenrekken geplaatst zouden moeten worden. Wij berichten u als wij een reactie hebben gekregen van de gemeente.

Energietransitiezondag 12 juni 2022
Energietransitie

Wij volgen als wijkcomité TuinstadStaalwijk alle berichtgeving van de wijkverenigingen over de energietransitie met grote interesse. Wij delen de indruk die bestaat bij wijkverenigingen dat er veel alternatieven zijn voor die transitie die thans nog onderbelicht worden.

‘Heropening’ herstelde Visfonteinzondag 12 juni 2022
Communicatie

Afgelopen Oud en nieuw werd de visfontein aan de Lindestraat zwaar beschadigd door vuurwerk. Gelukkig kon vorige maand de geheel gerestaureerde fontein teruggeplaatst worden.

Ontwikkeling Bloemistenlaanzaterdag 14 mei 2022
Bouwprojecten

De panden van de voormalige wasserij en tegelhandel aan de Bloemistenlaan zijn ontmanteld: de bodemsanering ging daaraan vooraf. Op dit moment werkt eigenaar Het Bleekveld BV aan de verdiepte parkeergarage voor de 33 woningen (22 eengezinswoningen en 11 appartementen). Voor de projectontwikkeling en procesbegeleiding is de Interegion Groep ingeschakeld. Binnenkort krijgt u een uitgebreide update van de bouwactiviteiten. Zie verder: Bleekerspoort Leiden - Startpagina | Facebook

Appelbomen Buurttuin leeggepluktzaterdag 3 juli 2021
Communicatie

De appelbomen van de Buurttuin Tuinstad, gelegen tussen Pioenstraat en Pieter de la Courtstraat, zijn tot aan de hoogst onbereikbare takken, helemaal leeggeplukt. Wie dit heeft gedaan is onbekend. De mensen van de Buurttuin schrijven: “Kennelijk zijn ze meegenomen door wanhopig...