Energieavond maart 2023 terugblik

dinsdag 14 maart 2023

Energietransitie

2e Energie-avond 8 maart jl.

Wij kijken terug op een geslaagde informatie-avond over zonnepanelen en warmtepompen. Dank aan de deskundige sprekers en de speeltuinvereniging voor het gebruiken van de ‘locatie’.

Hierbij de gebruikte materialen/ documentatie.

  • De presentatie over zonnepanelen vindt u hier.
  • Klik hier voor de uitgebreide documentatie over zonnepanelen.
  • De presentatie over warmtepompen vindt u hier.

Het Wijkcomité

Hieronder, naar aanleiding van onze energieavond van 8 maart jl., een bericht van de energiecoaches van onze wijk

Duurzaamheids Spreekuur BOP - Wat kan jij doen om gasgebruik te minderen?

Heb je vragen over het verduurzamen van je huis? Kom dan donderdag 6 april 2023 tussen 19.00 - 21.00 u naar de BOP op de Herenstraat. Daar zitten energiecoach Neal van Duijn en Ben Vroom klaar om je vragen over duurzame maatregelen te beantwoorden en je plannen te bespreken. Dus heb je vragen over zonnepanelen, isolatie, tochtbestrijding, efficiënter verwarmen, warmtepompen, slimme thermostaten of andere manieren om je huis te verduurzamen, loop gewoon bij ons binnen voor gratis advies. Het gratis Duurzaamheids Spreekuur van Tuinstad-Staalwijk Vreewijk is iedere eerste donderdagavond van de maand in de BOP, Herenstraat 61 Leiden tussen 19.00 en 21.00 u.

Is je huis warmtepomp klaar, doe de 50 graden Celsius test!

In tegenstelling tot een traditionele CV -ketel produceert een warmtepomp een lagere CV- water-temperatuur. Dit is prima om een woning mee te verwarmen, mits de isolatie van die woning voldoende is én deze lagere temperatuur goed afgegeven wordt, bijvoorbeeld via vloerverwarming. Wil je testen of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp? Stel dan je huidige CV- ketel in op 50 graden Celsius- stook-temperatuur voor het CV-water. En kijk in een koude-periode of je huis dan nog comfortabel warm blijft. Let erop dat je de thermostaat gedurende de hele testperiode op dezelfde temperatuur laat staan. Wil je meer weten, kom dan eens langs tijdens het duurzaamheidsspreekuur. Wil je wat uitleg hoe je van jouw type CV -ketel de temperatuur kan wijzigen? Op deze website https://zetmop60.nl/ staat voor vele merken een handige uitleg.

Meedoen met de gezamenlijke inkoopactie van de gemeente Leiden?

De gemeente Leiden heeft in samenwerking met de firma Winst Uit Je Woning een inkoopactie georganiseerd. Inschrijven voor dit collectief kan tot en met 30 maart 2023. Zowel zonnepanelen als isolatiemaatregelen worden aangeboden. Wil je meer weten over dit collectief, kijk dan op de website https://winstuitjewoning.nl/leiden/inkoopactie/. Daar kun je ook het webinar terugkijken met verdere uitleg over de actie.

Neal van Duijn, Wijkambassadeur Tuinstadwijk, Staalwijk & Vreewijk TuinStaalVreewijk@gagoed.nl

https://www.gagoed.nl/

Tip: Kijk voor een 'Questions & answers' over de Transitievisie Warmte op: www.gagoed.nl/energietransitie.

Wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier!

Als er nog vragen zijn, kunt u deze richten aan: wijkcomite.tuinstad.staalwijk@gmail.com.

Wij zorgen er dan voor dat ze op de juiste plaats komen.

Nieuwsbrief