Energieavond oktober 2022

dinsdag 18 oktober 2022

foto: Max van der Wijk

Energietransitie

Onder de titel ‘Help, hoe bespaar ik energie?’ organiseerde het Wijkcomité op 19 oktober jl. op de speeltuinlocatie de eerste thema-avond over energie in het kader van de energietransitie. Presentaties waren er van Neal van Duijn en Ben Vroom (www.gagoed.nl / TuinStaalVreewijk@gagoed.nl). De presentaties kunt u hier downloaden.

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Ongeveer 35 wijkbewoners bezochten de thema-avond. De foto geeft een impressie van de avond. Met deze eerste avond beoogden we onze wijkbewoners te informeren over do's en don’ts bij  isolatie van oudere, particuliere woonhuizen in de Zuidelijke Schil. Het ging daarbij om kosten en rendement. Daarnaast wilden we informatie verschaffen over energietransitie via energiecoaches en over betrouwbare informatie op het Internet. We wilden ook onze wijkambassadeurs Neal en Ben in dienst van netwerkbeheerder Alliander een podium bieden voor hun expertise. Hun presentatie vindt u op onze website.

Aan het einde van deze avond hebben we een volgende avond aangekondigd die zal gaan over warmtepompen en zonnepanelen. Over een paar maanden volgt meer informatie op onze website.

Nieuwsbrief