Energietransitie

Informatie over de energietransitie.

Duurzaam samenzondag 5 mei 2024
Energietransitie

In april hebben vertegenwoordigers van de drie wijkcomités (Vreewijk, Profburgerwijk en Tuinstad-Staalwijk) gesproken over de energietransitie. Centraal hierbij stond de wijze waarop de wijken en haar burgers hierbij actief betrokken kunnen worden. Zie bijgaand document voor de inhoud van dit overleg. Tevens is besloten om namens de drie wijkcomités een brief te sturen naar de betreffende wethouder voor de vragen en ideeën die er leven omtrent dit onderwerp.

Lees meer
Terugblik 3e energieavond 11 oktober jl.donderdag 26 oktober 2023
Energietransitie

Op 11 oktober jl. vond op de locatie 'Speeltuin' onze 3e informatieavond plaats over de energietransitie.

Deze avond over vergunningen was een afsluiting van een serie van drie.
Het aantal aanwezigen was beperkt, maar degenen die aanwezig waren, waren zeer geïnteresseerd en hadden veel vragen.

De presentatie van ‘Erfgoed Leiden en omstreken’ werd uitgevoerd door senior-adviseur Rients-Anne Slotema en zijn collega Lucas Veldmaat.

Zij hadden een zeer heldere, verzorgde en praktische presentatie met veel aanwijzingen voor aanvragers.  
Klik hier voor de presentatie.  

Duurzaam richting de winter: gratis adviesvrijdag 1 september 2023
Energietransitie

Op 7 september gaat het Duurzaam Spreekuur in de BOP weer van start. Daar kan je advies krijgen over hoe je nog vóór de winter je stroom- en gasgebruik kunt minderen, of hoe je je huis flink kunt verduurzamen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden in Leiden om gratis deskundig advies te krijgen. We zetten ze hier op een rijtje, met aan het eind een aankondiging van onze energie-avond over het aanvragen van vergunningen

3e energie-avond wijk woensdag 11 oktober 2023 20.00 u locatie Speeltuinzondag 13 augustus 2023
Energietransitie

Na twee geslaagde energie-avonden in 2022 (één over isolatie en één over zonnepanelen & warmtepompen) op de locatie Speeltuin organiseert het Wijkcomité op woensdag 11 oktober 2023 om 20.00 u op de locatie Speeltuin een derde energie-avond. Centraal staan hier: vergunningenbeleid en -traject.

Energietransitiedinsdag 13 juni 2023
Energietransitie

Na twee geslaagde energie-avonden in 2022 (één over isolatie en één over zonnepanelen & warmtepompen) op de locatie Speeltuin bereiden we een derde energie-avond voor. Naar verwachting zal deze in september 2023 plaatsvinden.

Energieavond maart 2023 terugblikdinsdag 14 maart 2023
Energietransitie

Wij kijken terug op een geslaagde informatie-avond over zonnepanelen en warmtepompen. Dank aan de deskundige sprekers en de speeltuinvereniging voor het gebruiken van de 'locatie'. Een uitgebreide terugblik volgt.

Energieavond maart 2023zondag 12 februari 2023
Energietransitie

Het Wijkcomité nodigt u nu uit voor de 2 e thema-avond energietransitie op woensdag 8 maart 2023 op de locatie Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Anjelierstraat, van 20.00 – 22.00 uur. Onderwerp: zonnepanelen en (hybride)warmtepompen.

Energieavond oktober 2022dinsdag 18 oktober 2022
Energietransitie

Onder de titel ‘Help, hoe bespaar ik energie?’ organiseerde het Wijkcomité op 19 oktober jl. op de speeltuinlocatie de eerste thema-avond over energie in het kader van de energietransitie. Presentaties waren er van Neal van Duijn en Ben Vroom (www.gagoed.nl / TuinStaalVreewijk@gagoed.nl).

Energietransitie, Help! Hoe bespaar ik energie?woensdag 31 augustus 2022
Energietransitie

Door de torenhoge gas- en stroomprijzen en de oorlog in Oekraïne vragen veel mensen zich af hoe ze minder gas kunnen gebruiken, zeker nu de winter er weer aankomt. Wijkambassadeur Neal van Duijn en Ben Vroom nodigen u, samen met het wijkcomité, uit voor de thema-avond ‘Help – hoe bespaar ik energie?’ op 19 oktober a.s. op locatie Speeltuinvereniging Zuiderkwartier.

Energietransitiezondag 12 juni 2022
Energietransitie

Wij volgen als wijkcomité TuinstadStaalwijk alle berichtgeving van de wijkverenigingen over de energietransitie met grote interesse. Wij delen de indruk die bestaat bij wijkverenigingen dat er veel alternatieven zijn voor die transitie die thans nog onderbelicht worden.

Nieuwsbrief