Communicatie

Hier geven wij u een overzicht van de meest actuele zaken de wijk aangaande.

De beste wensen!dinsdag 9 januari 2024
Communicatie

Het Wijkcomité Tuinstad-Staalwijk wenst alle bewoners

het allerbeste voor 2024! Zie ook de Wijkkrant (winternummer 2023)!

Het Wijkcomité: Max van der Wijk, Aad de Wit, Emile de Heer, Ruurd de Boer, Wim Nijboer en Pieter Swager

Lees meer
Videoproject Sociaal Domeindinsdag 19 december 2023
Communicatie

Documentaires maken met ouderen in Leiden

Tuinstad-Staalwijk is een populaire wijk van Leiden. Mensen van alle leeftijden wonen er graag en willen er ook blijven wonen.

Van september 2019 tot en met december 2019 is een videoproject uitgevoerd met als titel ‘Langer wonen van ouderen in de eigen omgeving’.

Senioren uit de wijk hebben zichtbaar gemaakt wat zij zélf zien als prioriteit om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Met behulp van een IPad hebben zij hun wensen of knelpunten in beeld gebracht. In vijf bijeenkomsten hebben zij zich verdiept in het onderwerp, de opnames gemaakt en deze gemonteerd tot korte filmpjes.

Bron: Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden

Ouderenactiviteitenochtend 2023zondag 13 augustus 2023
Communicatie

We kijken terug op een rustige, maar wel gezellige Ouderen-activiteitenochtend 2023 op locatie 'Speeltuin'.
Wel hopen we volgend jaar meer ouderen te kunnen bereiken voor de ochtend.
Bedankt voor alle ondersteuning vanuit de speeltuin!

Buurtborrel 2023dinsdag 13 juni 2023
Communicatie

Buurtborrel 2023.

Op vrijdag 1 september 2023 vanaf 17.00 uur vindt onze jaarlijkse buurtborrel plaats. De locatie is ook dit jaar Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Anjelierstraat. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen we elkaar ontmoeten, weer bijpraten en hopelijk genieten van het mooie weer.

Buurtborrel 2023dinsdag 13 juni 2023
Communicatie

Buurtborrel 2023.

Op vrijdag 1 september 2023 vanaf 17.00 uur vindt onze jaarlijkse buurtborrel plaats. De locatie is ook dit jaar Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Anjelierstraat. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen we elkaar ontmoeten, weer bijpraten en hopelijk genieten van het mooie weer.

Ouderenactiviteitenochtend 2023maandag 5 juni 2023
Communicatie

Ouderenactiviteitenochtend 2023.

Op dinsdag 20 juni a.s. tussen half 11 en twaalf  organiseert het wijkcomité een ouderenactiviteit op de locatie Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Anjelierstraat. Er kan koffie gedronken worden, Jeu de Boules gespeeld of gesjoeld. Er is een ‘buitenspel’ en er is ook een bewegingscoach aanwezig die met de deelnemers een aantal oefeningen zal doen.

U leest hierover meer op affiches in de Herenstraat, o.a. bij de BuurtOntmoetingsPlek (BOP) en de Speeltuin. Aanmelden kunt u zich op de lijst op beide locaties.    

Wisseling voorzitterschap Wijkcomité Tuinstad-Staalwijkzondag 12 februari 2023
Communicatie

Aad de Wit gaat het voorzitterschap van het wijkcomité Tuinstad-Staalwijk per 1 januari overnemen van Arno Lammeretz. Het wijkcomité dankt Arno voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Het verwelkomt tevens Aad als nieuwe voorzitter. Een mooi moment voor een terug- en vooruitblik. In de laatste wijkkrant vindt u een interview met beiden (op pagina 5). Zie ook pdf van Wijkkrant op onze website.

Ouderenactiviteit 2022dinsdag 6 september 2022
Communicatie

Op 7 september jl. vond op locatie Speeltuin Zuiderkwartier onze ‘Ouderenactiviteit 2022’ plaats. Het werd een geanimeerde ochtend waarop gezamenlijk koffie/thee gedronken kon worden en waarop naast deelname aan activiteiten van de bewegingscoach ook Jeu de Boules gespeeld kon worden. Op de foto een impressie van één van de activiteiten. Het weer werkte gelukkig ook mee. De datum van de Ouderenactiviteit 2023 wordt in het voorjaar bekend gemaakt.

Buurtborrel 2022donderdag 1 september 2022
Communicatie

Op 2 september jl. organiseerden wij onze jaarlijkse Buurborrel. In een ontspannen sfeer, en met prachtig weer, konden buurtbewoners elkaar ontmoeten bij Speeltuin Zuiderkwartier. Voorzitter Arno Lammeretz (zie foto) presenteerde de plannen voor komend jaar en de nieuwe website van het Wijkcomité werd gelanceerd. De hapjes en drankjes waren goed verzorgd door de vrijwilligers van de Speeltuin. Kortom: voor herhaling vatbaar in 2023!

Nieuwe website Wijkcomitémaandag 29 augustus 2022
Communicatie

Medewijkbewoner en IT-specialist Erwin Smit (erwin.smit@gmail.com en www.erwinsmit.com ) heeft belangeloos voor het wijkcomité een nieuwe website vormgegeven.

Ouderenactiviteit 2022maandag 29 augustus 2022
Communicatie

Op woensdag 7 september a.s. tussen half elf en half één organiseert het wijkcomité een activiteitenochtend voor ouderen uit de wijk, die plaatsvindt op de locatie Speeltuin Zuiderkwartier, Anjelierstraat 5. Er wordt koffie/thee geschonken en onder meer Jeu de Boules gespeeld en gesjoeld. Zie ook de affiches bij de Speeltuin en de BOP in de Herenstraat, waar je kunt intekenen op de deelnemerslijst.

‘Heropening’ herstelde Visfonteinzondag 12 juni 2022
Communicatie

Afgelopen Oud en nieuw werd de visfontein aan de Lindestraat zwaar beschadigd door vuurwerk. Gelukkig kon vorige maand de geheel gerestaureerde fontein teruggeplaatst worden.

Appelbomen Buurttuin leeggepluktzaterdag 3 juli 2021
Communicatie

De appelbomen van de Buurttuin Tuinstad, gelegen tussen Pioenstraat en Pieter de la Courtstraat, zijn tot aan de hoogst onbereikbare takken, helemaal leeggeplukt. Wie dit heeft gedaan is onbekend. De mensen van de Buurttuin schrijven: “Kennelijk zijn ze meegenomen door wanhopig...

Nieuwsbrief